Asiat, jotka pilaavat rukouksen, ovat hyvin tunnettuja, mutta niiden lukumäärä vaihtelee johtuen eri mielipiteistä fuqahaa’n joukossa. Nämä asiat ovat kuten seuraa:

1 – Asiat, jotka pilaavat wudun

2 – Tarkoituksellinen ’awran paljastaminen. Mutta jos se paljastuu vahingossa ja paljastuva alue on pieni, tai jos suuri osa paljastuu ja hän peittää sen välittömästi, rukous ei pilaannu.

3 – Kääntyminen pois qiblasta suurissa määrin

4 – Najaasah (epäuhtaus) rukoilijan vartalolla tai vaatteissa, tai paikassa, jossa hän rukoilee. Mikäli hän huomaa tai muistaa sen rukoksen aikana ja poistaa sen välittömästi, hänen rukouksensa on hyväksytty. Samoin jos hän ei saa tietää siitä ennen kuin vasta rukouksen loputtua, hänen rukouksensa on silti hyväksytty.

5 – Suurieleinen ja jatkuva liike rukouksen aikana ilman mitään oleellista syytä

6 – Jonkin rukouksen pilarin pois jättäminen vahingossa tai tarkoituksella, kuten rukuu’ tai sujuud; pakollisen osan tarkoituksellinen jättäminen

7 – Ylimääräisen pilarin tekeminen tarkoituksella, kuten rukuu’

8 – Pilarien järjestyksen tarkoituksellinen vaihtaminen

9 – Tervedhyksen tarkoituksellinen sanominen ennen rukouksen päättämistä

10 – Tarkoutuksellinen Koraanin merkityksen muuttaminen resitoidessa

11- Tarkoituksellinen rukouksen pakollisen osan jättäminen, kuten ensimmäinen tashahhud. Jos henkilö unohtaa, hänen rukouksensa on hyväksytty, mutta hänen on tehtävä unohduksen sujuud.

12 – Päätös rukouksen keskeyttämisestä

13 – Ääneen nauraminen. Pelkkä hymyileminen ei pilaa rukousta.

14 – Tarkoituksellinen puhuminen. Jos joku puhuu epähuomiossa tai tietämättömänä määräyksestä, hänen pukouksensa ei pilaannu.

15 – Syöminen ja juominen

Katso: Daleel al-Taalib li Nayl al-Mataalib, Shaykh Mar’i ibn Yoosuf al-Hanbali (s. 34); sekä Duroos Muhimmah, Shaykh Ibn Baaz

Mainokset