1 – Mikä tahansa, mitä tulee ulos etu- tai takapäästä (virtsa, uloste, ilma, sperma, kiihottumisesta johtuva märkyys jne.), paitsi naisen etupäästä tuleva ilma ei riko wudua.

2 – Virtsan ja ulosteen tuleminen muualta kuin peräaukosta tai virtsaputkesta

3 – Tajunnan tai mielen menettäminen, mikä voi tarkoittaa sen täydellistä menettämistä menettämällä mielelliset toimintansa, eli hulluus, tai menettämällä sen tilapäisesti tietyksi ajaksi syistä, kuten uni, tajuttomuus, päihtymystila jne.

4 – Alapäähän koskeminen (ilman kangasta välissä), johtuen Basrah bint Safwaanin hadiithista, jossa hän kuuli Profeetan saws sanovan ”Joka koskee penikseensä, tehköön wudun.” (Abu Dawood, al-Tahaarah, 154. al-Albaani sanoi sen olevan sahiih kirjassaan Saheeh Sunan Abi Dawood).

5 – Kamelin lihan syöminen, johtuen Jaabir ibn Samurahn hadiithista, jossa hän sanoi erään miehen kysyneen Profeetalta saws ”Pitäisikö meidän tehdä wudu syötyämme kamelin lihaa?” Hän sanoi ”Kyllä.” (Muslim, al-Hayd, 539)

Tulisi huomata, että naisen vartaloon koskeminen ei riko wudua, tapahtuipa se halua tuntien tai muuten, paitsi jos jotain erittyy sen koskemisen seurauksena.

Katso al-Sharh al-Mumti’, Ibn ’Uthaymeen, osa 1, s. 219-250

Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, osa 5, s. 264

Mainokset