Misyaar-avioliitto – Ihmeellisyyttä vai surkeutta?

Somayya Jabarti, Arab News

JEDDAH, 5. Kesäkuuta 2005 – Joillekin se on teko, joka ei tule kysymykseenkään; toisille se on parempi kuin yksinäisyys, mutta kulttuurissa, joka on muutoin hyvin konservatiivinen, se menee ’jyvää vastaan’.

Misyaar-avioliitto on laillinen, vaihtoehtoinen avioliittojärjestely, jota yhä useammat Saudi-miehet ja -naiste käyttävät vastavetona huimaaville avioliitto-kustannuksille sekä sille häpeätahralle, jonka naimattovat naiset joutuvat kestämään.

Misyaar-avioliitossa nainen luopuu joistain sellaisista oikeuksistaan, joista hän nauttisi tavallisessa avioliitossa. Suurin osa misyaar-morsiammista ei muuta asuinpaikkaansa, vaan tavoittelevat vierailu-pohjalle perustuvaa avioliittoa. Jotkut avioliittovirkailijat sanovat, että seitsemän kymmenestä heidän suorittamastaan aviolittosopimuksista ovat misyaar, ja joissain tapauksissa heitä pyydetään suosittelemaan varteenotettavia misyaar-kumppaneita.

Suurin osa misyaariin turvautuvista naisista ovat joko eronneita, leskiä tai tavallisen avioitumisiän ohittaneita. Valtaosa miehistä, jotka ottavat osaa sellaisiin avioliittojärjestelyihin, ovat jo naimisissa.

”Kaikki suorittamani misyaar-avioliittosopimukset ovat uudelleen naimisiin menevien miesten ja naisten välillä”, sanoi Abu Fawaz, joka on ollut avioliittovirkailija neljä vuotta. ”Miayaar-avioliittoa varten ei tarvitse muuta kuin todistajat, naisen mahr sekä molempien osapuolien hyväksynnän. Useinmiten naisella joko on oma asuntonsa, tai hän asuu perheensä luona. Useinmiten naisen perhe tietää, mutta miehen perhe on pimennossa koko asiasta, olkoon se sitten ensimmäinen vaimo tai mitkä tahansa muut perheenjäsenet.”

Arab News tutki 30 saudi-arabialaista 20-40-vuotiasta miestä ja naista koskien misyaar-avioliittoa. Yli 60 prosenttia tutkituista miehistä harkitsisi misyaar-avioliittoa kohdallaan, suurin osa näin vastanneista oli iältään parikymppisiä. Ne, jotka eivät harkitsisi sitä omalla kohdallaan, eivät myöskään sallisi sitä sukulaisilleen, olkoon se sitten veljilleen, siskoilleen, pojilleen tai tyttärilleen. Kuitenkin niistä miehistä, jotka harkitsisivat sitä itselleen, vain kaksi pitää sellaista avioliittoa hyväksyttävänä naispuoliselle sukulaiselleen.

”Jos sallisin itseni naida toisen miehen siskon tai tyttären ’misyaarillisesti’, niin siinä tapauksessa olisi ainoastaan reilua hyväksyä sama omille naissukulaisilleni.” sanoi Muhammad H. ”Se on kaksinaamaisuutta miehiltä hyväksyä se itselleen ja muille miehille, mutta ei naisille. Jos me kaikki ottaisimme saman periaatteen, niin kenet me naisimme -toisemme?”

Syyt, joita miehet antoivat misyaarin suosimiseen, liittyivät useinmieten kustannuksiin, ja jotkut kysyivät ”Miksei?” ”Minä saan pitää kaikki oikeuteni, mutta minun ei tarvitse pitää hänestä huolta rahallisesti, eikä minun tarvitse edes tarjota hänelle asumista”, sanoi 25-vuotias Rayan Abdullaah, naimaton lääketieteen opiskelija kaupungin yliopistolla. ”Se on loistava ratkaisu, eikö olekin? Se maksaa vähemmän kuin tyttöystävän pitäminen, eikö maksakin?”

Vai onko se miesten mukavuuslaitos miesten hallitsemassa kulttuurissa?
”Mitkä ovat ne asiat, joista suurin osa meistä naimisissa olevista miehsitä valittaa?” kysyi Ghazi Ahmad, 38-vuotias aviomies ja kolmen lapsen isä. ”Emmekö me kaikki valita jatkuvasti taloudellisista paineista, henkilökohtaisen vapauden puutteesta ja rutiininomaisista kaavoista? Joten silloin tällainen on paras avioliitto ikinä, mitä minuun tulee. Naimisissa, mutta ei naimisissa -täydellistä.”

Naisvastaajien mielipiteet misyaar-avioliitosta olivat jyrkkä vastakohta miehien mielipiteisiin nähden. Yli 86 prosenttia 20-40-vuotiasista naisista eivät ikinä harkitsisi sellaista avioliittoa itselleen. Vain neljä naista -kaikki yli 40-vuotiaiden kategoriassa- harkitsisivat sellaista avioliittoa itselleen tai sukulaisilleen.

Suurin osa vastanneista naisista kutsui sitä ”lailliseksi prostituutioksi” tai vastustivat naisten oikeuksien puuttumista misyaar-avioliitoissa.

”Minä olen tottunut tapoihini”, sanoi 42-vuotias pankkivirkailija, joka kutsui itseään nimellä Muna Saad. ”Asun äitini kanssa enkä voisi sulattaa ajatusta hänen yksin jättämisestään kun minulla menee rahallisesti hyvin. Samalla kuitenkin haluaisin todella mennä naimisiin.” Muna sanoi. ”Mielestäni se olisi myös tavallaan huvittavaa,että osat kääntyisivät toisin päin ja tavallaan ’omistaa’ mies vaihteeksi, ja että hän on minulle velkaa sen sijaan että se olisi toisin päin.”

Optimistisista odotuksista huolimatta sellaiset avioliitot eivät aina ole autuaallisia. Entiset ja tämänhetkiset misyaar-puolisot sanoivat, että siitä voi tulla painajaismaista jos liiton tuloksena on raskaus, tai jos on jo olemassa olevia lapsia edellisistä avioliitoista. Kun suurin osa misyaar-avioliitoista perustuvat salaisuuteen, mies on pelkkä aavemainen hahmo, joka nähdään silloin tällöin. Kun lapsi saa alkunsa, salaamisen ylellisyys katoaa.

”Minun toisella misyaar-avioliitollani meni hyvin huolimatta haukkamaisesta ensimmäisestä vaimostani”, sanoi Abu Abdur-Rahmaan. ”Mutta se oli vain siihen asti, kunnes toinen vaimoni tuli raskaaksi, ja sitten todellinen painajainen alkoi. Hän halusi ilmoittaa suhteemme julkisesti, sillä se saattoi hänet vaikeaan asemaan sosiaalisesti – ei voi olla sinkku ja raskaana. Minun oli kerrottava perheelleni vaimostani, ja helvetti pääsi valloilleen. Nyt molemmat avioliitot ovat vaarassa.”

Salailulla voi olla myös muita ennalta-arvaamattomia seurauksia. ”Minä olin ollut misyaar-avioliitossa lähes vuoden, kun joitain ”Kommissio Hyvyyden Edistämiseksi ja Pahuuden Estämiseksi”-järjestön jäseniä teki luokseni kamalan vierailun syyttäen minua prostituutiosta.” sanoi 35-vuotias eronnut kahden lapsen äiti, joka kutsti itseään Wardaksi.

”He halusivat raahata minut poliisiasemalla vaikka tungin jatkuvasti avioliittosopimusta heidän naamaansa. Minun oli soitettava veljelleni -jonka kanssa en ollut puheväleissä. Se oli kamalaa, vihasin itseäni ja vihasin kaikkia miehiä -lapseni olivat 6- ja 7-vuotiaita.”

Oikeustalolla työskentelevä sosiaalityöntekijä tuomitsee misyaar-avioliitot. ”Oikeusistuimet ovat täynnä tavallisista avioliitoista johtuvia ongelmia, miesten laimilyömien taloudellisten velvoitteiden, huoltajuusongelmien sekä elatusmaksujen takia.” hän sanoi.

”On olemassa kamala, kasvava ongelma lakien pakottamisesta laiminlyövien aviomiesten ja isien päälle. Kuinka kukaan voisi sallia sellaisen menettelyn kuin misyaar-avioliitto, joka antaa tilaa vielä suuremmalle vastuuttomuudelle?”, sosiaalityöntekijä kysyi.


”Valitettavasti misyaar-avioliitto on tehnyt vastuuttomille, epäkypsille yksilöille helpommaksi tulla suhteeseen, jonka on tarkoitus perustua uskottavuuteen, luotettavuuteen ja kunnioitukseen.” Sanoi Abu Zaid, vanhempi avioliittovirkailija. ”Asia ei ole näin.
Sitä pidetään tilapäisenä ratkaisuna himoihin. Se ei ole ollenkaan se asia, mihin avioliitto perustuu. Tavallisessa moniavioisuudessa kaikilla vaimoilla on tasan samat oikeudet miehensä päälle, olkoon ne rahallisia, olkoon se yhdessä vietettyä aikaa koskien, tai julkisuudessa olemista. Naiset luulevat misyaar-avioliiton olevan heidän hyödykseen, mutta todellisuudessa, pidemmällä aikavälillä, he maksavat hinnan -ei ainoastaan taskuistaan, vaan myös tunteistaan.”
Monet vanhemmat ja misyaar-lapset sanoivat tuntevansa, että naista pannaan halvalla sellaisessa avioliitossa. Vnahemmat sanoivat useinmiten, että ainoa syy, miksi he hyväksyivät sellaisen avioliiton, oli liittyen sen tunnustamiseen, että heidän tyttärensä ovat aikuisia naisia, joilla on tarpeensa ja oikeus niiden tyydyttämiseen. ”Anelin eronnutta tytärtäni olemaan naimatta kosijan, joka ehdotti misyaar-avioliittoa”, sanoi Abu Fahda. ”Lopulta annoin periksi koska en halunnut olla syynä siihen, että hänellä olisi kielletty suhde jonkun miehen kanssa. Olen aikuinen ja tiedän, että hänellä on tarpeensa, mutta valehtelisin jos sanoisin minulla olevan yhtään kunnioitusta tätä vierasta kohtaan, joka tulee minun kotiini ollakseen kanssakäymisessä minun tyttäreni kanssa. Minun on jopa vaikeaa katsoa häntä (tytärtään) kasvoihin.” hän sanoi. ”Naapurini veljentytär oli jonkin aikaa naimisissa ’misyaaristi’, ja kun aviomies oli saanut häneltä mitä halusi, hän jätti hänet -ihan tuosta noin vaan.”

Abu Fahdan lapsenlapset jakavat hänen tunteensa -erityisesti surullisuuden. ”En tiedä, kuka tämä mies on -tämä mies, joka tulee meidän kotiimme ja viettää aikaa minun äitini kanssa.” sanoi 6-vuotias poika. ”Hän ei ole minun isäni, eikä hän voi olla hänen aviomiehensä, koska isät ja aviomiehet asuvat perheidensä kansa.”

Sosiologeille misyaar on päänvaiva. ”Mitä me viestitämme muille itse-arvostuksesta, ja mitä me viestitämme lapsillemme perheen tärkeydestä ja tarkoituksesta?” kysyi Dr. Nahid L. ”Avioliitossa on kyse syvällisistä suhteista -ei pelkästä parittelemisesta. Miksi yhä useammat naiset ovat suostuvaisia luopumaan siitä, mikä heille kuuluu, vain jotta heitä voitaisiin ’kutsua’ tai he voisivat valheellisesti tuntea olevansa naimisissa?”

Kun avioliitto luotiin, se olivarmistaakseen sen, että kukaan ei saa mitään ilmaiseksi. ”Jokaisella aviomiehellä ja vaimolla on vastuita ja oikeuksia -ja jo tavallisissa avioliitoissa naiset otetaan itsestäänselvyytenä. Avioliitto ei ole pelkästään seksiä. Minä olen sitä mieltä, että misyaar-avioliitte tulee ainoastaan tekemään asioista vielä pahempia.”

Jotkut sanovat, että yhteiskunnan on harkittava muita vaihtoehtoja. ”Jos he todella haluavat ratkaista naimattomien naisten ongelman, sen sijaan että tekisivät miehille helpoksi mennä uudelleen ja uudelleen naimisiin ja halvalla, heidän tulisi tehdä saudi-naisille helpommaksi naimisiin menon ei-saudien kanssa.”, sanoi eräs opettaja.

”Vuosia sitten yliopistossa ollessani kuulin sivukorvalla yhden poikani ystävän puhuvan avioliitosta ja tytöistä, ja hän kysyi ’Miksi ostaa lehmä kun maito on ilmaista?’ He puhuivat löysämoraalisista tytöistä ja siitä, ettei avioliitolle ole mitään tarvetta kun heidänlaisiaan löytyy.” sanoi eräs yliopisto-professori. ”Misyaar-avioliitolla, emmekö me juuri ole laillistaneet ’miksi-ostaa-maitoa-kun-lehmä-on-ilmainen’ -syndrooman? Ja me olemme olevinamme sivistyneitä?”

Fatwa 1

Misyaar-avioliitto on avioliitto, jossa mies tekee sharii’an mukaisen avioliittosopimuksen naisetn kanssa, mutta nainen luopuu joistain oikeuksistaan, kuten asumuksesta, elatuksesta sekä miehen yöpymisestä hänen luonaan.

Syitä, jotka ovat johtaneet tällaisen avioliiton ilmenemiseen, on monia, kuten esimerkiksi:

1. Lisääntynyt määrä sellaisia naimattomia naisia, jotka eivät pääse naimsiin koska nuoret miehet lykkäävät avioitumista myötäjäisten ja avioitumisen korkeiden kustannusten takia, tai koska erojen määrä on korkea.

2. Joillain naisilla on tarvetta pysyä perheensä luona, joko koska he ovat ainoita huolenpitäjiä perheenjäsenilleen, tai koska naisella on jokin vajavaisuus tai vamma, ja hänen perheensä ei halua että miestä rasitetaan jollain sellaisella, mitä hän ei kestä, tai koska hänellä on lapsia eikä hän voi muuttaa heidän kanssaan miehensä kotiin, sekä muita vastaavia syitä.

3. Jotkut naimisissa olevat miehet haluavat pitää joitain naisia siveellisinä koska he tarvitsevat sitä, tai koska he tarvitsevat vaihtelua ja sallittua nautintoa ilman että se vaikuttaa heidän vaimoonsa ja lapsiinsa.

4. Joissain tapauksissa mies haluaa salata toisen avioliittonsa ensimmäiseltä vaimoltaan peläten siitä koituvia seurauksia ja vaikutuksia suhteeseen.

5. Mies matkustaan usein tiettyyn paikkan ja pysyy siellä pitkiä ajanjaksoja. Epäilemättä pysyä siellä vaimon kanssa on turvallisempaa kuin olla tekemättä niin.

Oppineilla on erimielisyyksiä tällaisen avioliiton määräystä koskien, ja on olemassa useita mielipiteitä, jotka ulottuvat siitä näkemyksestä että se on sallittu, siihen että se on luvallista mutta makruuh (vihattua), sekä siihen että se ei ole sallittua.

1. Yksikään oppineista ei ole sanonut että se ei olisi hyväksytty tai pätevä, vaan he kielsivät sen johtuen niistä seurauksista, jotka väistämättä vaikuttavat naiseen, ja koska se on alentavaa hänelle, ja se vaikuttaa yhteiskuntaan kun pahat ihmiset käyttävät tällaista avioliittosopimusta hyväkseen, sillä nainen voi väittää poikaystävän olevan aviomies. Se vaikuttaa myös lapsiin, joiden kasvatus kärsii isän poissaolosta.

2. Jotkut oppineet, jotka sanoivat sen olevan sallittua, ovat pyörtäneet näkemyksensä ja peruneet sen. Kuuluisimpia oppineita, jotka sanoivat sen olevan sallittua, olivat mm. Shaykh ’Abd al-’Aziiz ibn Baaz sekä Shaykh ’Abd al-’Azeez Aal al-Shaykh; ja kuuluisimpia, jotka sanoivat sen olevn sallittua ja sitten peruivat sen näkemyksen, oli mm. Shaykh al-’Uthaymeen; ja kuuluisimpia oppineita, jotka sanoivat ettei se ole sallittua lainkaan, oli mm. Shaykh al-Albaani.

Oppineiden mielipiteitä tällaisista avioliitoista:

1.Shaykh Ibn Baazilta kysyttiin avioliitosta, jossa mies ottaa toisen, kolmannen tai neljännen vaimon, jonka tilanne pakottaa hänet pysymään omassa kodissaan, ja mies vierailee hänen luonaan eir aikoina kummankin tilanteesta riippuen.

Hän vastasi, että sellaisessa avioliittosopimuksessa ei ole mitään vikaa jos se täyttää kaikki sharii’an edellyttämät ominaisuudet avioliiton salittavuudelle ja pätevyydelle. Jos osapuolet sopivat, että nainen pysyy perheensä luona tai hänen osuutensa miehen ajasta on päivisin eikä öisin, tai tiettyinä päivinä tai öinä, siinä ei ole mitään vikaa niin kauan kuin avioliitto julkistetaan eikä sitä salata.

Fataawa ’Ulama’ al-Balad al-Haraam (s. 450, 451) sekä Jareedah al-Jazeerah no. 8768, Maanantai 18. Jumaada al-Uulaa 1417 AH.

Jotkut hänen oppilaistaan kuitenkin sanoivat, että hän perui myöhemmin näkemyksensä sen luvallisuudesta, mutta emme löytäneet mitään kirjallista sen todisteeksi.

2.Shaykh ’Abd al-’Azeez Aal al-Shaykhilta kysyttiin misyaar-avioliiton luvallisuudesta.

Hän vastasi että se on sallittua jos ehdot avioliiton saliittavuudelle ja hyväksyttävyydelle täytetään sekä avioliitto julkistetaan ja he eivät sovi sen salaamisesta, ja mies tarjoaa waliiman, ja sen jälkeen voit kutsua sitä millä nimellä haluat.

Jareedah al-Jazeerah, Perjantai 15. Rabee’ al-Thaani 1422 AH, no. 10508.

3.Shaykh al-Albaanilta kysyttiin misyaar-avioliitosta ja hän kielsi sen kahdesta syystä:

(i) Koska avioliiton tarkoitus on rauhallisuus, tyyneys ja lepo, kuten Allaah sanoi Koraanissa: ”Ja Hänen merkeistään on se, että Hän on luonnut teille joukostanne puolisoitta, jotta saisitte heistä lohtua, ja Hän on laittanut välillenne kiintymystä ja armoa.” [al-Ruum 30:21]. Mutta tätä ei saavuteta tällaisessa avioliitossa.

(ii) Voi olla kirjoitettu, että mies saa lapsia tämän naisen kanssa, mutta koska hän on kaukana hänestä ja tulee hänen luokseen harvoin, se vaikuttaa kielteisesti hänen lastensa kasvatukseen ja asenteeseen.

Ks. Ahkaam al-Ta’addud fi Daw’ al-Kitaab wa’l-Sunnah (s. 28, 29).

4.Shaykh Ibn ’Uthaymiinilla oli tapanaan sanoa sen olevan sallittua, mutta hän lakkasi sanomasta niin, sen kielteisten vaikutusten takia, ja koska jotkut käyttivät sitä hyväkseen.

Ja mitä me sanomme, on että:

…Sellaiset ihmiset, joiden uskonnollinen sitoumus on heikko, voivat helposti käyttää tätä asiaa hyväkseen, joten sen luvallisuutta ei tulisi kuvailla yleisessä fatwassa, vaan jokaisen parin yksilöllinen tilanne tulisi tutkia tarkasti ja päätellä siitä, onko tällainen avioliitto hyväksi heille vai ei, jolloin se voidaan sallia, ja muutoin heidän ei tulisi sallia tehdä sitä…

Islam Q&A

Fatwa 2

Määritelmä

Misyaar-avioliiton voi määritellä olevan miehen ja naisen välinen virallinen avioliittosopimus sillä ehdolla, että puolisot luopuvat yhdestä, kahdesta tai useammasta (aviollisesta) oikeudestaan, omasta vapaasta tahdostaan. Näitä ovat mm. yhdessä asuminen, öiden tasapuolinen jakaminen useamman vaimon tapauksessa, sekä vaimon oikeus asumiseen ja rahalliseen tukeen. Joissain tapauksissa puoliso luopuu vain yhdestä oikeudesta, kuten yhdessä asumisesta, mutta miehen täytyy silti tarjota vaimolleen asumus sekä pitää hänestä huolta rahallisesti. Toisissa tapauksissa vaimo luopuu kaikista oikeuksistaan, mukaan lukien asunnon ja elatuksen. Pääpointti sellaisissa järjestelyissä on se, että pari sopii elävänsä erillään toisistaan, kuten ennen avioliittosopimuksenkin tekoa, ja tapaavat toisiaan täyttääkseen taarpeensa sallitulla tavalla silloin kun haluavat.

Oikeuksista luopuminen

Kuten mainittu aiemmin, perusasia, joka erottaa misyaarin tavallisesta avioliitosta, on se, että puolisot, ja vielä tarkemmin sanottuna vaimo, luopuu yhdestä tai useammasta oikeudestaan omasta vapaasta tahdostaan.
Islamilaisittain, kummankin osapuolen on sallittua sopia yhteisymmärryksessä luopuvansa yhdestä tai useammasta oikeudestaan, joihin he muuten olisivat oikeutettuja tavallisessa avioliitossa. Vaimo voi luopua oikeudestaan asumukseen, ajan viettämiseen miehensä kanssa ja/tai rahalliseen tukeen. Mies voi luopua oikeudestaan asua samassa paikassa vaimonsa kanssa.

’Aa’ishah kertoi, että Sawdah bint Zam’a luovutti päivänsä ’Aa’ishalle, joten Allahin Lähettiläs saws antoi ’Aa’ishalle sekä hänen päivänsä että Sawdan päivän. (Bukhaari, 4914)

’Aa’ishah kertoi myös, että lopullisen sairautensa aikana Allahin Lähettiläs sawk kyseli usein ”Missä tulen olemaan huomenna? Missä tulen olemaan huomenna?”, haluten ’Aa’ishan päivää. Hänen vaimonsa antoivat hänelle luvan olla missä hän halusi, joten hän oli ’Aa’ishan huoneessa kunnes hän erkani hänestä…” (Bukhaari, 4185)

Tulisi kuitenkin huomata, että jos vaimo luopuu oikeuksistaan, hän on oikeutettu vaatimaan ne takaisin. Hän voi pyytää miestään täyttämään kaikki oikeutensa, mukaan lukien rahallisen tuen. Mies voi myös vaatia että hän muuttaa asumaan hänen kanssaan.

Imaam al-Haskafi sanoi:

”Jos vaimo antaa kanssa-vaimolleen oman oikeutensa viettää aikaa miehensä kanssa, niin tämä on hyväksyttävää, mutta hänellä on oikeus pyörtää päätöksensä tulevaisuudessa jos hän niin haluaa.” (ks. Radd al-Muhtar ala ’l-Durr al-Mukhtar, 3/206)

Asian soveliaisuus

Yllä oleva keskustelu oli misyaar-avioliiton sallittavuutta ja hyväksyttävyyttä koskien. Mutta mitä tulee siihen, onko sellainen avioliitto sharii’an mukaan sovelias, niin yleisellä tasolla, vastauksen on oltava ei, sillä se menee vastoin avioliiton henkeä ja päämääriä, mikä on pitkä-aikaisen suhteen perustaminen perheenä, sekä oikeamielisten muslimilapsien kasvattaminen. Lapset, jotka heidän äitinsä kasvattaa kodissa, josta isä on aina poissa, voivat hyvinkin kärsiä psykologisesti ja henkisesti.

Tämä on vielä pahempi sellaisessa tilanteessa, jossa mies on ainoastaan kiinnostunut omista seksuaalisista tarpeistaan eikä välitä vaimostaan lainkaan. Hän ei epäröi mennä naimisiin naisten kanssa ja erota heistä silloin kun haluaa. Jotkut vastuuttomat miehet menevät lomille köyhiin maihin ja naivat nuoria naisia tarjoamalla heille rahaa, rikkauksia ja yleellistä elämäntyyliä, vain erotakseen heistä muutaman viikon tai kuukauden päästä. He tekevät tätä jatkuvasti, menevät naimisiin naisten kanssa ja eroavat heistä, välittämättä lainkaan Allahin luomuksesta. Tämän tuloksena vaimo löytää itsensä hylättynä ja elämästä yksinäistä elämää kuten ennen avioliittoa, mutta kokemuksensa traumatisoimana ja sosiaalinen asemansa ja maineensa häpäistynä. Toisten vahingoittaminen ja petkuttaminen ovat molemmat vakavia syntejä sharii’an mukaan.

Toisaalta, misyaar-avioliitto saattaa olla ainoa vaihtoehto tietyissä tilanteissa. Jotkut naiset, kun heistä tulee vanhempia, kokevat lisääntyviä vaikeuksia naimisiin pääsemisessä. Sellaisissa tapauksissa nainen saattaa naida miehen, joka ei kykene täyttämään tavallisia aviollisia velvollisuuksia, kuten rahallista tukea ja riittävää ajanviettoa hänen kanssaan. Sellaisen miehen kanssa avioituminen on parempi hänelle, kuin naimattomana pysyminen.

Nuori pari saattaa olla kihloissa ja heillä on huoltajiensa suostumus mennä naimisiin. He haluavat mennä naimisiin niin pian kuin mahdollista, koska he pelkäävät aidosti tekevänsä zinaa, mutta miehellä ei ole rahallista mahdollisuutta elättää vaimoaan. Tällainen avioliitto saattaisi vastata heidän tarpeisiinsa, sallien heidän mennä naimisiin ja asuen silti omien vanhempiensa luona kunnes he ovat valmiita muuttamaan yhteen.

Jotkut eronneet naiset tai lesket, joilla on oma asuinpaikka sekä omat tulonlähteensä, eivät aidosti voi, tai halua, mennä uudelleen naimisiin normaalitavalla. Jotkut naiset, joiden päällä on useita, raskaita velvollisuuksia ja vastuita, eivät pysty asumaan miestensä kanssa ja palvelemaan heitä. Miyaar-avioliitto saattaisi sopia heille hyvin.

Itse asiassa jotkut klassiset oppineet kuten Imam Abu ’l-Faraj ibn al-Jawzi, olkoon Allaah hänelle armollinen, ovat sanoneet, että se voi jopa olla terveellistä avioliitolle jos kumpikin puoliso yhdessä sopii viettävänsä aikaa erossa toisistaan tai nukkuvansa erillään ja olevansa yhdessä silloin tällöin, pitääkseen yllä korkeaa intohimon tasoa toisiaan kohtaan. (Sayd al-Khatir, s. 605- 606)

Ja näin ollen, lopputuloksena, se, onko misyaar-avioliitto sovelias vai ei, riippuu jokaisesta yksityiskohtaisesta tapauksesta ja skenaariosta. Täten jokaisen tulisi keskustella oman tilanteensa yksityiskohdista tietävän ja Jumalaa pelkäänvän oppineen kanssa. Mitä tulee sen lainvoimaisuuteen, niin jos kaikki sallitun islamilaisen avioliiton perusperiaatteet täyttyvät, se on pätevä, pitäen mielessä sen, että vaimolla on oikeus vaatia takaisin avioliiton alussa luovuttamansa oikeudet milloin tahansa, niin halutessaan. Ja Allaah tietää parhaiten

Mainokset