Ibn ’Uthaimiin varoittaa muslimeita ’salafi’-ryhmästä

Ibn ’Uthaimiin

Hänen (Profeetan saws) sanoistaan,

”Joka elää teidän joukossanne, tulee näkemään paljon hajaanuusta, joten pitäkää kiinni sunnastani.”,

voidaan oppia, että jos puolueita ja ryhmiä (ahzaab) ilmaantuu umman sisällä lisääntyvissä määrin, ei tulisi littää itseään yhteenkään niistä. Menneisyydessä on ilmaantunut monia ryhmiä; khawaarijit, mu’tazilit, jahamiyyat, shii’at, ja jopa raafidit. Sitten myöhemmin ilmaantuivat ikhwaanit, salafit, tabliighit, ja muita heidän kaltaisiaan. Laita kaikki nämä sivuusi ja ota tie, joka on edessäsi. Joka on se, mihin Profeetta saws johdatti. ”Pitäkää kiinni minun ja oikeamielisten khalifien sunnasta”. Epäilemättäkin kaikkien muslimien on pakollista omaksua salafien (oikeamielisten edeltäjien) tie madhabikseen, mutta ei liittolaisuutta tiettyyn puolueeseen (hizb), nimeltään ’salafit’. Islamilaisen umman on pakollista omaksua salaf-as-saalihien tie madhabikseen; ei niiden kiihkoilua, jotka nimittävät itseään ’salafeiksi’. Kiinnitä huomiota eroavaisuuteen: On olemassa salafien (oikeamielisten edeltäjien) tie, ja on olemassa puolue/ryhmä nimeltä ’salafit’.

Mikä on päämäärämme? Salafien (oikeamielisten edeltäjien) seuraaminen. Miksi? Salafi-sektin ongelma on sama kuin muilla, että jotkut näistä sekteistä julistavat toisten olevan harhautuneita, he julistavat heidän olevan bid’an tekijöitä ja syntisiä. Me emme moiti tätä, jos he ansaitsevat sen, mutta moitimme tämän bid’an käsittelemistä tällaisella tavalla. Näiden sektien johtajien on pakollista keräytyä yhteen ja sanoa, ”Meidän välillämme on Allahin Kirja ja Hänen Lähettiläänsä sunna, joten tuomitkaamme niiden mukaan; eikä halujen, mielipiteiden tai persoonallisuuksien mukaan. Jokainen tekee virheitä ja saavuttaa oikeellisuutta; riippumatta siitä, mitä hän on saavuttanut tiedon ja palvonnan suhteen. Erehtymättömyys on vain Islamin uskonnossa.”

Tässä hadiithissa Profeetta saws johdatti sille tielle, jolla ihminen suojelee itseään. Hän ei liitä itseään mihinkän sektiin, ainostaan Profeetan saws, oikeamielisten khalifien sekä salaf-as-saalihien (oikeamielisten edeltäjien) tielle.”

Jos haluat tietää lisää tämän modernistisektin ominaisuuksista, voit tutustua artikkeliin Virheiden metsästäminen ja ’korppikotka-kulttuuri’.

Mainokset