Itkeminen Allahin takia

Otteita kirjasta al-Bukaa’u min Khashyatillaah, Shaikh Husayn al-’Awaayishah

Abu Hurairah kertoi kuulleensa Allahin Lähettilään saws sanovan: ”Seitsemälle tullaan antamaan suoja Allahin varjosta päivänä, jona ei ole muuta varjoa kuin Hänen. …ja mies, jonka silmät täyttyvät kyynelistä kun hän muistelee Allahia ollessaan yksin.” (Bukhari, Muslim ja muita)

Abu Hurairah kertoi myös Allahin Lähettilään saws sanoneen: ”Tuli ei tule koskemaan miestä, joka itsee Allahin pelosta, kunnes maito palaa takasin rintaan. Myös jihaadissa aiheutuva pöly ja helvetin savu eivät ikinä tule olemaan (olemassa) samaan aikaan.” (at-Tirmidhi, hasan sahiih, an-Nasa’i ja al Haakim, sahiih)

’Uthmaan kertoi että Profeetta saws sanoi: ”Tuubah (puu Paratiisissa) on kaikille, jotka hallitsevat kielensä, joiden talo on heille tarpeeksi, ja jotka itkevät virheidensä takia.” (at-Tabarani kirjassa al-Awsat as-Saghir, hasan)

’Uqbah ibn ’Aamir kertoi kysyneensä Allahin Lähettiläältä ”Oi Allahin Lähettiläs, mitä on pelastus?” Hän vastasi: ”Hallita kielesi, olla tyytyväinen taloosi ja itkeä virheidesi takia.” (Ibn al Mubaraak kirjassa az-Zuhd, Ahmad, at-Tirmidhi, sekkä muita, sahiih)

”Allaah on lähettänyt alas parhaan sanan; yhtenäisen kirjan, jossa toistetaan (totuutta). Niiden ihot, jotka pelkäävät Herraansa, värisevät siitä. Sitten heidän ihonsa ja sydämensä pehmenevät Allahin muistelemiselle” [39:23]

”Totisesti ne, joille annettiin tieto ennen sitä (ts. juutalaiset ja kristityt), kun sitä (Koraania) luetaan heille, lankeavat kasvoilleen polvistuen nöyränä. Ja he sanovat Ylistys Herrallemme, totisesti Herramme lupaus on täyttynyt. Ja he lankeavat kasvoilleen itkien, ja se lisää heidän nöyryyttään.” [17:107-109]

Mainokset