’Aun bin Abu Juhaifa kertoi: Näin isäni ostava norjan, jonka ammatti oli kuppaaminen, ja hän määräsi hänen (kuppaamis)välineensä rikottaviksi. Kysyin häneltä syytä tämän tekemiseen. Hän vastasi ”Allahin Lähettiläs kielsi rahan ottamisen verestä, koiran hinnan, sekä orjatytön prostituutiolla ansaitsemat rahat; hän kirosi sen,joka tekee tatuointeja ja joka tatuoidaan, riban (koron) syöjän sekö kuvien tekijän.” (Bukhaari; osa 003, luku 034, hadith 440)

Said bin Abu Al-Hasan kertoi: Ollessani ibn ’Abbaasin kanssa eras mies tuli ja sanoi ”Oi ’Abbaasin isä, minun elantoni tulee käsieni työstä ja mina teen näitä kuvia.” Ibn ’Abbaas sanoi ”Sanon sinulle vain sen, mitä kuulin Allahin Lähettiläältä. Kuulin hänen sanovan ”Kuka tahansa, joka tekee kuvan, Allaah tulee rankaisemaan häntä kunnes hän laittaa siihen elämän, eikä hän tule ikinä pystymään laittamaan siihen elämää.” Tämän kuullessaan mies huokasi ja hänen kasvonsa kalpenivat. Ibn ’Abbaas sanoi hänelle ”Kuinka harmillista. Jos sinun täytyy tehdä kuvia, neuvon sinua tekemään kuvia puista ja muistta elottomista asioista.” (Bukhaari; osa 003, luku 034, hadith 428)

’Aisha kertoi: Täytin Profeetalle saws tyynyn ja koristelin sen (eläinten) kuvilla. Hän tuli ja seisoi ihmisten joukossa jännityksen näkyessä selvänä hänen kasvoillaan. Sanoin ”Oi Allahin Lähettiläs, mikä on vialla?” Hän sanoi ”Mikä tama tyyny on?” Sanoin ”Tein tämän tyynyn sinulle, jotta voit levätä sen päällä” Hän sanoi ”Etkö tiedä, että enkelit eivät tule sisään talon, jossa on kuvia; ja kuvan tekijää tullaan rankaisemaan Tuomiopäivänä ja pyytämään antamaan elämä sille (mitä hän on luonut)?” (Bukhaari; osa 004, luku 054, hadith 447)

’Aisha kertoi: Profeetta saws tuli luokseni kun talossa oli verho, jossa oli (eläinten) kuvia. Hänen kasvonsa tulivat punaiseksi vihasta, ja sitten hän otti kiinni verhosta ja repi sen palasiksi. Profeetta sanoi ”Ne ihmiset, jotka maalaavat näitä kuvia, tulevat saamaan ankarimman rangaistuksen tuomiopäivänä.” (Bukhaari; Volumn 008, Book 073, Hadith Number 130)

’Aisha kertoi: Allahin Lähettiläs sanoi ”Näiden kuvien maalaajaa tullaan rankaisemaan Tuomiopäivänä ja hänelle sanotaan ’Tee eläväksi se, mitä olet luonut.'” (Bukhaari; Volumn 009, Book 093, Hadith Number 646)

’Abdullah kertoi Allahin Lähettilään sanoneen: ”Totisesti, pahimmin rangaistavat ihmiset Tomiopäivänä ovat kuvien maalaajaat.” (Muslim; Book 024, Hadith Number 5270)

Mainokset