Ibn ’Umar kertoi Allahin Lähettilään saws sanoneen: Kun joku teistä aikoo syödä, hänen tulisi syödä oikealla kädellään, ja kun hän aikoo juoda, tulisi hänen juoda oikealla kädellään, sillä Saatana syö vasemmalla kädellään ja juo vasemmalla kädellään. (Muslim, 5008)

Salama b. Akwa’ kertoi isältään, että eräs henkilö söi Profeetan saws läsnäollessa vasemmalla kädellään, jolloin hän saws sanoi: ’Syö oikealla kädelläsi’. Hän (mies) sanoi: ’En voi tehdä sitä’. Tällöin Profeetta saws sanoi: ’Älä olekaan kykenevä tekemään sitä.’ Hänen (miehen) turhamaisuutensa esti häntä tekemästä niin (syömästä oikealla kädellä), eikä hän voinut nostaa sitä (oikeaa kättään) suulleen. (Muslim, 5011)

(Ad-Daarimin version mukaan ’hänen oikea kätensä ei ikinä tavoittanut hänen suutaan.’ Tämä mies sai halvauksen johtuen Profeetan saws du’asta.)
Al-Nawawi (olkoon Allah hänelle armollinen) sanoi: ”Tässä hadithissa on viittaus siihen, että on sallittua rukoilla sellaista henkillöä vastaan, joka rikkoo sharii’ah-määräyksen ilman syytä. Näemme myös sen periaatteen, jonka mukaan tulee määrätä hyvään ja kieltää pahasta kaikissa tilanteissa, jopa syömisen suhteen. Se rohkaisee meitä opettamaan oikeita ruokailutapoja syömässä olevalle henkilölle jos hän tekee jotain väärin.
Hadiith opettaa meille myös, että Shaitaan syö vasemmalla kädellään (ylempi hadiith). Shaitaan syö vasemmalla kädellään, joten henkilö, joka syö vasemmalla kädellään, muistuttaa Shaitaania, ja tosiaankin Shaitaan jakaa hänen kanssaan hänen ruokansa. Imaam Ahmed kertoi ’Aa’ishalta, että Profeetta saws sanoi: ”Joka syö vasemmalla kädellään, Shaitaan syö hänen kanssaan.” (hadith hasan)” (Tuhfat al-Ahwadhi).

Mainokset