Abu Sa’iid al-Khudri kertoi Profeetan saws sanoneen: ”Joka lukee suurah al-Kahfin perjantai-yönä, hänelle tullaan valaisemaan hänen ja Kaaban välinen tila.” (ad-Daarimi, 3407; al-Albanin sahiihiksi luokittelema).

Toisessa versiossa: ”Joka lukee suurah al-Kahfin perjantai-päivänä, saa päälleen valon seuraavaan perjantaihin asti.” (al-Haakim, 2/399; al-Bayhaqi, 3/249. Ibn Hajar sanoi Takhriij al-Adhkaar-kirjassaan ’hadiith hasan’ ja lisäsi ’se on vahvin, mitä on kerrottu al-Kahfin lukemisesta. Sheikh al-Albaani sanoi sen olevan sahiih)

Ibn ’Umar kertoi Allahin Lähettilään saws sanoneen: ”Joka lukee suurah al-Kahfin perjantai-päivänä saa osakseen jaloistaan taivaaseen asti kumpuavan valon, joka tulee valaitsemaan häntä Tuomiopäivänä. Ja hänelle annetaan anteeksi mitä on kahdne perjantain välillä.” (al-Mundhiri sanoi: ”Abu Bakr ibn Marduwi kertoi tämän tafsiirissaan hyväksyttävällä kertojaketjulla.”)

Suura kuuluu lukea perjantai-yönä tai sen päivän aikana; ja perjantai-yö alkaa auringon laskusta torstai-iltana ja päättyy auringon laskuu perjantai-iltana, eli toisin sanoen oikea aika on torstain aurongonlaskusta perjantain auringonlaskuun.

Mainokset