Kuinka uskovainen rentoutuu

’Abdullaah ’Azzaam

…Mitä vahvemmaksi ihmisen yhteys hänen Herraansa tulee, sitä enemmän hän tuntee itsensä rentoutuneeksi. Tämän takia Ibn Mubaarakille sanottiin: ”Keitä  kuninkaat ovat?” Joten hän vastasi ”Niitä, jotka pidättäytyvät maallisista nautinnoista.” He kysyivät häneltä: ”Ketkä ovat alahisimpia ihmisistä?” Hän vastasi: ”Ne, jotka syövät uskonnollaan.”, tarkoittaen että he ovat tekopyhiä  ihmisten kanssa. Joten he tekevät tätä ruokapalan tai kunniamerkin takia, tai minkä tahansa muun maallisen hyödyn. He kysyivät häneltä: ”Ketkä ovat alhaisimmista alhaisimmat?” Hän vastasi: ”Ne, jotka tuhoavat uskontonsa saavuttaakseen maallisia hyötyjä muille.”

Yksi heistä kuvaili itseään sanoen: ”Me olemme sellaisessa onnellisuuden tilassa, että jos kuninkaat ja heidän poikansa tietäisivät siitä, he taistelisivat meitä vastaan miekoilla sen puolesta.” Joten meidän onnellisuutemme on suurempaa kuin kuninkaiden onnellsuus! Ja jos he tietäisivät tästä onnellisuudesta mikä meillä oli, niin he taistelisivat siitä asein meitä vastaan!

Kun Ibn Taimiyyah joutui konfliktiin hallitsijan kanssa, hallitsija sanoi hänelle: ”Tiedän että näet ihmiten kerääntyvän ympärillesi, ja tämä sai sinut ahnehtimaan kuningaskuntaani.” Joten Ibn Taimiyyah vastasi: ”Kuuntele! Kautta Allahin, en maksaisi dirhamiakaan sinun kuningaskunnastasi!” Ei yhtä ainutta! Mutta hallitsija pelkää valtaistuimensa puolesta, ja Ibn Taimiyyah helpottaa hänen oloaan kertomalla hänelle että hän ei ikinä ostasi hänen kuningaskuntaansa…

Tämä on tulos siitä onnellisuudesta ja kunniasta, jonka valtaamia he olivat. Tietenkin, dunyan ihmiset evät ymmärrä mitään tästä. He vain ymmärtävät asioita sen maailman asiayhteydessä, missä he elävät, niiden autojen,  joita he ajavat, sen rahan, mitä heillä on, jne…

Sitten, sen onnellisuuden lisäksi, joka on vallannut sellaisen henkilön… niin miksi ihmisestä tulee rentoutunut? Ihmisestä tulee rentoutunut palvonnan tuloksena, sillä tämä täyttää hänen sisällään olevan tyhjän tilan. Se tyhjä tila on varattu erityisesti palvonnalle, ja täyttyy sillä. Joten ihmisestä tulee rentoutunut kun hän täyttää itsensä palvonnalla, aivan kuten moottori joka täytetään öljyllä…”

[’at-Tarbiyah al-Jihadiyyah wal-Bina”; 5/26-27]

Mainokset