Suuri vastuu

’Abdullaah ’Azzaam

“…Maailmojen Herra on valinnut teille tämän uskonnon, ja Hän on valinnut teidät maailman johtajiksi. Samoin Hän on myös kunnioittanut teitä ja valinnut tämän uskonnon teille: {“Tänä päivänä olen täydellistänyt teille uskontonne, ja täydentänyt palvelukseni teidän päällenne, ja valinnut teille Islamin uskonnoksenne.”} [al-Maa’idah; 3] Allaah, Mahtava ja Majesteettinen, valitsi teidät tälle uskonnolle, ja valitsi tämän uskonnon teidän kannettavaksenne ihmiskunnalle. Ja Allaah sanoi että syy siihen miksi teidät valittiin ja miksi teitä kunnioitettiin, on jotta te voisitte todistaa ihmisten puolesta Tuomiopäivänä. Tämä Ummah tulee todistamaan koko ihmiskunnan puolesta! Allaah tulee kysymään kuten Hän kysyi profeetoilta: ”Välitittekö viestini? Levitittekö uskontoani? Yritittekö pelastaa ihmiskunnan tähän armoon, jonka annoin teille?” {“Jonka luotettava Ruuh (Jibriil) on tuonut alas…”} [ash-Shu’ara’; 193]…Muhammedin luotettavalle sydämelle. Ja tämä jae on toistettu useammassa kuin yhdessä paikassa Koraania:

{“Näin olemme tehneet teistä oikeudenmukaisen kansan, jotta olisitte todistajia ihmiskunnan puolesta, ja jotta Lähettiläs olisi todistaja teidän puolestanne.”} [al-Baqarah; 143]

…hyveellinen kansa, oikeudenmukainen kansa.

Joten kysymys Ylösnousemuksen päivänä ei tule olemaan pelkkä ”Laitoitko islamin käytäntöön?”, vaan se tulee olemaan: ”Levititkö islamia maassa? Pelastitko amerikkalaiset, venäläiset, britit ja ranskalaiset?” Valmista vastaus tälle kysymykselle, joka sinulta tullaan kysymään Maailmojen Herran edessä!

{“Hän on valinnut teidät, eikä ole laittanut päällenne uskonnossa mitään vaikeuksia…”} [al-Hajj; 78]

Ei ole mitään, mikä on raskasta, ei ole mitään, mikä on mahdotonta, eikä ole mitään, mikä on vaikeaa…

{“…se on isänne Ibraahiimin uskonto. Hän on se, joka nimesi teidät muslimeiksi…”} [al-Hajj; 78]

Teidät on laitettu kantamaan islamin nimeaä, ja Hän laittoi teidät kantamaan tätä nimeä jotta olisitte todistaijia ihmisten puolesta, ja jotta Lähettiläs olisi todistaja teidän puolestanne…

…Ja meidän on pakko ymmärtää vastuumme, vastuumme muslimeina. Meidän kuulumisemme tähän uskontoon on suuri vastuu Maailmojen Herran edessä – vastuu tässä maailmassa, ja vastuu seuraavassa maailmassa. Nämä ihmiset meidän ympärillämme, jotka nousevat meidän yläpuolellemme ja saattavat omistaa enemmän kuin me – Allaah on tehnyt meistä vastuullisia heidän suhteensa. Meidän kuuluu huolehtia heistä. Meidän kuuluu olla heidän opastajiaan. Me olemme niitä, joiden velvollisuus on välittää heille viesti. Nämä ihmiset tulevat tarttumaan kurkuistamme Tuomiopäivänä, sanoen ”Oi Herra, ota oikeuttemme näiltä ihmisiltä!” Joten muslimi tulee sanomaan: ”Oi Herra, en edes tunne näitä ihmisiä, eikä heillä ole mitään oikeutta minun päälleni!” Joten yksi heistä tulee sanomaan: ”Eipäs! Sinä näit minut harhaanjohdettuna, etkä kieltänyt minua siitä.”

Joten ennen kuin sinua tartutaan kurkusta, laita itsesi vastuuseen ennen kuin sinut laitetaan vastuuseen, ja punnitse tekosi ennen kuin ne punnitaan sinulle, ja valmistele tilintekoasi Herrasi kanssa, ja tiedä, että huomenna tulet olemaan Allahin Käsien välissä, seisomassa ja saamassa tekojesi mukaan…”

[’at-Tarbiyah al-Jihadiyyah wal-Bina”; 2/251-252]

Mainokset