Testaa sydämesi

’Abdullaah ’Azzaam

“…Kuinka raskas Koraani onkaan moraalittomalle faasiqille (pahantekijälle), ja kuinka raskasta onkaan palvonta ja rukous moraalittomalle faasiq-tekopyhälle! Rukous on niin raskas näille tekopyhille! Näet hänen istuvan kirjoitamassa päiväkirjaa tunnin, kaksi tai kolme tuntia, tai seisovan ja puhuvan jollekin tunnin, kaksi tai kolme tuntia, ja jos hän seisoo imaamin takana viisi minuuttia, niin se on kuin vuori olisi laitettu hänen rintansa ja sydämensä päälle. Sydämen sairaudet, etsimme Allahilta suojaa niistä…

Tästä johtuen, jos haluat testata sydäntäsi, niin tarkasta se ja kokeile sitä silloin, kun Koraania resitoidaan – onko se raskasta sydämellesi vai ei? Testaa sydäntäsi palvonnan aikana. Testaa sydäntäsi kun näet saalihuun (oikeamielisiä ihmisiä). Testaa sydäntäsi kun teet adhkaarisi aamutunteina. Testaa sydäntäsi kun nouset ylös rukoilemaan – rakastatko rukoilemista? Vai onko se sinulle raskasta? Jos se on raskasta sinulle, ja palvonta on raskasta sinulle, niin pyydä Allahia poistamaan tämä kovuus sydämestäsi ja korvaamaan se pehmeydellä, sillä tämä on todiste siitä, että jaahiliyyah on vieläkin linnoittautuneena sydämeesi ja sieluusi.

Sydämen kovuus… etsimme Allahilta suojaa sydänten kovuudelta. Sydänten kovuutta lisää halujen tyydyttäminen – seksuaalisten halujen, vaikka se olisikin luvallisin keinoin, sekä ruokahalun, vaikka se olisikin luvallisin keinoin.

Tästä johtuen sanotaan, että sydämen pehmeys saavutetaan kuudessa tilanteessa:

Rukoilemalla öisin

Resitoimalla Koraania

Pitämällä vatsan tyhjänä ruuasta

Ystävystymällä oikeamielisten kanssa

Dhikrillä

Istighfaarilla (anteeksiannon pyytämisellä) aamutunteina

Tämän takia jos he tunsivat että heidän sydämensä olivat kovettumassa, he sanoivat: ”Johtakaa meidät niiden luokse, jotka johdattavat meidät Allahin luokse”, ja parhaita ihmisistä ovat ne, jotka muistuttavat sinua Allahista kun näet heidät… ne, joiden tila ja tavat muistuttavat sinua Allahista, ja joiden sanat saavat sinut lisääntymään tottelevaisuudessasi Allahia kohtaan, ja kun näet heidät, muistat Allahin.

Minulla oli joskus tapanani johtaa ihmisiä rukouksessa. Joten joitain nuoria oli takanani, kuin myös vanha mies, joka oli yli 90-vuotias, Kaukaasiasta, tsetseeni. Kun rukous oli ohitse – rakastan Koraanin resitoimista, ensinnäkin koska olen rukouksessa, ja kautta Allahin, minun on liian vaikeaa resitoida vain kaksi tai kolme jaetta – ja tiedän että takanani olevat ihmiset eivät tietenkään pidä liiasta Koraanin resitoimisesta. Kuitenkin, sen jälkeen kun olin lopettanut, nuoret valittivat silloin tällöin toisilleen, ja satuin kuulemaan heidän valituksensa. Mutta tällä miehellä, joka oli yli 90-vuotias, oli tapanaan sanoa ”Lisää niin paljon kuin pystyt Koraanista”, ja hän oli yli 90!

Joten tämä asia on sielun asia. Kerran eräs Al-Bannan oppilaista rukoili takanani Ramadaanina. Joten minulla oli tapanani resitoida 1 juz’ (noin 20 sivua) joka yö. Rukouksen jälkeen hän kysyi minulta ”Kuinka paljon resitoit?” Vastasin ”Yhden juz’in.” Hän sanoi: ”Yaa salaam! Se meni ohi aivan kuin se olisi ollut yksi minuutti”, ja rukouksessa ei ole sallittua istua alas. Mutta siitä huolimatta tämä mies sai nautintoa Koraanista. Jos hän olisi viettänyt näin koko yön, hän ei olisi tullut tylsistyneeksi tai uupuneeksi. Mutta toisaalta, on mies, joka – subhaan Allaah – hänen sydämensä on kova, joten Koraani vaikuttaa hänen sydämeensä tehden hänestä vielä uupuneemman, eikä se sen takia pehmene Koraanin vaikutuksesta; ja riippumatta siitä, kuinka paljon Koraania resitoit sellaiselle ihmiselle, hän tuntee sen hyvin raskaaksi ja vaikeaksi itselleen.

Tästä johtuen, Allahin siunauksista ihmiselle on se, että Hän tekee uskosta rakastettua hänelle ja kaunistaa hänen sydämensä:

{“Ja tietäkää, että joukossanne on Allahin Lähettiläs. Jos hän tottelisi teitä suuressa osassa asiaa (tekisi mitä te haluatte), niin olisitte totisesti ongelmissa. Mutta Allaah on tehnyt uskon teille rakkaaksi ja kaunistanut sen sydämissänne, ja on tehnyt teille vihatuksi epäuskon ja pahuuden ja tottelemattomuuden. Nämä, nämä ovat oikein johdatettuja.” [al-Hujuraat; 7]

Tämä on siunaus Allahilta… tällä ihminen saa iloa näistä vaikeuksista ja tästä kovuudesta. Miksi? Allahin takia. Hän maistaa sen makeutta… kidutus on makeutta kun se on Allahin takia… uupumus on rakastettua hänen sydämelleen jos se on Ghaibin (näkemättömän) Tietäjän takia…

[’Fi Dhilal Surat at-Tawbah’; s. 485-487]

Mainokset