Yhdessä eläminen

’Abdullaah ’Azzaam

“Sinä et voi elää yksin. Älä elä yksin, sillä susi syö yksinäisen lampaan, ja Saatana on lähellä sitä joka on yksin, ja kauempana kahdesta,  jotka ovat yksin. Joten jos elät jossain, niin elä ainakin yhden toisen ihmisen kanssa, ja tämän ihmisen tulee olla oikeamielinen.

Ystävät ovat kuin rivi toisissaan kiinni olevia koeputkia: jos neste tulvii yli yhdessä putkessa, niin ylijäämä virtaa toisiin putkiin kunnes kaikissa putkissa on sama määrä nestettä. Samalla tavalla jos elät turmeltuneiden ihmisten kanssa, niin he tulevat ottamaan pois monia hyviä tekojasi, ja sinä tulet vähenemään ja vähenemään ja vähenemään kunnes olette samalla tasolla. Sinä tulet takuuvarmasti päätymään niin kuin nämä toisissaan kiinni olevat koeputket. Ryhmä ystäviä ovat kaikki toistensa kaltaisia, ja mitä kauemmin se ystävyys kestää, niin sitä lähempänä jokaisen siinä ryhmässä olevan henkilön luonne ja tavat tulevat olemaan niitä toisia. Älä usko että hyvä ihminen pystyy elämään pitkään turmeltuneen henkilön kanssa, ellei se turmeltunut henkilö parannu ja ala seurata sen hyvän henkilön esimerkkiä.

Tämän takia sinun tulisi etsiä hyviä ihmisiä, ja ystävä on kuin ketju: hän joko raahaa sinut Paratiisiin, tai raahaa sinut Helvettiin. Hän joko aiheuttaa sinulle ongelmia, tai auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi…

Tämän jälkeen, tee töitä kielesi vartioimisen kanssa, sillä suurin osa Helvetin kidutuksesta perustuu  kieleen: “Ja tullaanko ihmisiä raahaamaan kasvoillaan Helvetissä minkään muun takia kuin sen, mitä heidän kielensä ovat tuottaneet?”

Tämän jälkeen, tee töitä hyödyntääksesi aikasi hyvin. Älä tuhlaa aikaasi. Yritä aina saada jotain hyötyä sosiaalisista kokoontumisistasi. Joten jos näet ihmisten puhuvan ruuasta, juomasta, kertovan vitsejä jne., niin sano heille ”Hei kaverit, kuulin tänään kertomuksen jostain mitä Syyriassa tapahtui tai mitä Afghaanit tekivät”, tai sano ”Mitä mieltä olette tästä hadiithista? Luin tämän jakeen tafsiirin kertoakseni teille siitä” jne. Hyödy heistä tässä kokoontumisessa, ja pidä heidät kiireisinä jonkin sellaisen kanssa, mikä tulee hyödyttämään heitä. Istukaa yhdessä alas ja lukekaa Koraania, lukekaa Profeetan saws ja seuralaisten elämänkertoja, yksinkertaista Koraanin selitysteosta kuten  ‘Tafsiir al-Jalalayn’ – yksinkertaista, yleistä selitystä – ja lukekaa yksinkertaista fiqh-kirjaa, erityisesti siihen liittyen, kuinka rukoillaan. Lukekaa koko osuus rukouksen suorittamisesta, kuten esimerkiksi ‘Fiqh as-Sunnah.’:sta. Lukekaa yksityiskohtaisesti kuinka tehdä wuduu’, sillä ei ole mitään järkeä istua 30 vuotta tietämättä oikeaa wudun tekotapaa, rukouksen suorittamista jne. – Rukoilet tietämättä rukouksen ja wudun perusasioita, etkä tiedä vapaaehtoisen paastoamisen yksityiskohtia jne. Joten, tee kaikki tämä yhdistettynä hyvien ystävien sekä puhtaan, totuudenmukaisen aikomuksen kera.

Ja pysy kaukana naisista (ja samaten naisten tulisi tehdä samoin miesten kanssa), sillä tämä on kaikkien koettelemusten lähde sinun iässäsi oleville, ja itse asiassa niille, jotka ovat missä tahansa iässä. Pysy erossa naisista, jotka ovat kiellettyjä sinulle. Sinulla on pakollinen velvollisuus pysyä erossa heistä. Tietenkin, kaikki tämän maan naiset ovat kiellettyjä sinulle (koska et ole naimisissa heidän kanssaan eikä sinulla ole täällä perhettä). Sinun on kiellettyä katsoa heitä, sinun on kiellettyä istua heidän kanssaan ja sinun on kiellettyä jutella heidän kanssaan ja sinun on kiellettyä olla yksin heidän kanssaan. Sydän ei voi kestää näitä asioita, sillä katse on yksi Ibliisin myrkyllisistä nuolista. Joka alentaa katseensa pois sellaisesta, jonka Allaah on kieltänyt, Allaah tulee antamaan hänelle makeuden, jonka hän tulee tuntemaan sydämessään. Mutta katsoa, jatkaa katsomista, ja antaa tämän nuolen  osua sinua sydämeen – ei vain minkä tahansa nuolen, vaan myrkyllisen nuolen joka myrkyttää sinun sydämesi -, antaa nuolen osua sinuun päivä toisensa jälkeen, tämä tulee tekemään sydämestäsi heikon ja kykenemättömän kohtaamaan elämän ongelmia. Tästä johtuen huomaat, että henkilö, joka hukkuu haluihin, on heikkosydäminen… Mutta mitä tulee uskovaisen sydämeen, niin hänen sydämensä on vahva, eikä mikään vaikuta häneen. Hänen sydäntään vahvistaa palvonta, ja sen takia se ei ole peloissaan tai epäröivä. Kun taas synnintekijän sydän, niin näet sen vapisevan. Miksi? Koska nuolet ovat tappaneet hänet aivan kuin jonkun, jolla on paise vatsassaan eikä kykene syömään sen takia.

Tehkää töitä Allahin takia ja pysytelkää yhdessä, ja mitä enemmän teette töitä Allahin takia, sitä enemmän sieluistanne tulee vahvoja ja ne nousevat ylös, ja te tulette nousemaan nopeasti niiden polulle, jotka nousevat kohti Allahia. Neuvon teitä resitoimaan Koraania joka päivä, sillä Koraani on kuin vesi kasville. Se on sydämen elämä, ja sydämen vesi ja elämä on Koraani…”

[’at-Tarbiyah al-Jihadiyyah wal-Bina”; 5/35-36]

Mainokset