Ajan tuhlaaminen on pahempi kuin kuolema

K: Mitä Ibn Al-Qayyim tarkoitti sanoessaan että ”ajan tuhlaaminen on pahempi kuin kuolema”?

V: Hän sanoi tämän koska ajan tuhlaaminen katkaisee sinut irti Allahista ja Tuonpuoleisesta, kun taas kuolema ainoastaan katkaisee sinut irti tästä maailmasta ja sen asukkaista. Jos ihminen kuolee ollessaan Jumalaa pelkäävä uskovainen, niin hän leikkaantuu irti ainoastaan tästä dunyasta ja sen asukkaista, ja asuu korkeampien tasojen asukkaiden kanssa, jättäen nämä ihmiset taakseen, ja tätä ei pidetä millään tapaa menetyksenä. Päin vastoin, tämä on se ylivoimainen menestys, ja jokainen ihminen tulee kuolemaan ja lähtemään. Mutta tällainen ihminen lähtee tällaisten ihmisten tasolta vielä korkeamman tason (ihmisten) seuraan, ja tästä maailmasta ikuisuuden, ilon ja Allahin ylistämisen maailmaan.

Ongelma on ajan tuhlaamisessa muihin asioihin kuin Allahin tottelemiseen, sillä tämä katkaisee sinut irti Allahista ja Tuonpuoleisesta. Siitä johtuen näet niiden, jotka tuhlaavat aikansa hyödyttömään puheeseen ja viihteeseen, hylkäävän nämä tottelevaisuuden teot. Huomaat että heidän sydämensä ovat kovia ja suljettuja. Huomaat että joku heistä käyttäytyy kuin aasi päiväsaikaan, ja kuin ruumis yöllä – itse asiassa voit jopa huomata päinvastaista, sillä nykyään, jotkut käyttäytyvät kuin aasit öisin, sillä tällöin he ovat kaikkein aktiivisimpia. Joten hän on kuin aasi ollessaan aktiivinen, ja kuin ruumis nukkuessaan. Etsimme Allahilta suojaa tältä, ja tämä on siksi, että hän on leikkaantunut irti Allahista… Hänen ja Allahin välinen yhteys on katkennut, ja tämän takia, hän on kuollut:

Se joka kuoli ja on helpottunut, ei ole se joka on kuollut * Vaan se joka on kuollut, on se, joka on elävien kuolleiden joukosta

Ja elävä kuollut on se, jonka aistit ja tunteet ovat eläviä, mutta hänen sydämensä ja uskonsa ovat kuolleita.

Pyydämme Allahilta helpotusta tältä.

Safar Al-Hawali

Mainokset