‘Umar ibn Al-Khattaab, olkoon Allaah häneen tyytyväinen, sanoi: “Älä ikinä ajattele pahaa sanasta joka tulee uskovan veljesi suusta, niin kauan kuin pystyt löytämään sille hyvän tekosyyn.” (Abu Dawuud 5:246)

Ja erään toisen kerronnan mukaan: ”Jos ystävä ystäviesi joukosta erehtyy, tee heille 70 tekosyytä. Jos sydämenne eivät kykene tähän, niin tietäkää, että puute on teissä itsessänne.” (Baihaqi)

Abu Hurairah kertoi Allahin Lähettiläältä että hän saws sanoi: ”Varokaa epäilyksiä, sillä totisesti epäilys on kaikkein valheellisinta puhetta; älkääkä vakoilko tai etsikö toistenne virheitä; älkääkä olko mustasukkaisia tai kadehtiko toisianne; älkääkä vihatko tai hylätkö toisianne. Ja oi Allahin palvelijat, olkaa veljiä!” (Muwatta’ Imaam Maalik, 2:907)

Ja Allaah sanoo Koraanissa: ”Oi te jotka uskotte, välttäkää paljon epäilyksiä, sillä totisesti jotkut epäilykset ovat syntiä…” [Al-Hujuraat 49:12]

”Älkääkä seuratko sitä mistä teillä ei ole tietoa. Totisesti kuulo, näkö ja sydän – kaikista niistä tullaan (teiltä) kysymään.” [Al-Israa’ 17:36]

Abu Hurairah kertoi Allahin Lähettiläältä: ”Sen, joka uskoo Allahiin ja Viimeiseen päivään, tulisi joko sanoa hyvää tai pysyä hiljaa.” (Bukhari, Muslim, Ahmad, At-Tirmidhi, Ibn Maajah)

Sahl ibn Sa’d kertoi hänen saws sanoneen: ”Joka takaa minulle sen siveyden. mitä on hänen jalkojensa välissä ja mitä on hänen leukojensa välissä (ts. kielensä), niin minä takaan hänelle Paratiisin.” (Bukhari, Muslim)

Ja Mu’aadh ibn Jabal sanoi: ”Tullaanko meidät laittamaan vastuuseen siitä mitä me sanomme?!” Joten Allahin Lähettiläs saws sanoi: ”Olkoon äitisi riistetty sinusta! Onko olemassa mitään muuta joka raahaa ihmisiä kasvoillaan Tulessa, kuin heidän kieliensä kylvö?” (At-Tirmidhi, hasan sahiih)

Mainokset