Kaunis kuvaus Paratiisista
Ibn Al-Qayyim

Ja jos kysyt sen maasta ja mullasta, niin se on myskistä ja sahramista.

Ja jos kysyt sen katosta, niin se on Armeliaimman valtaistuin.

Ja jos kysyt sen kivistä, niin ne ovat helmiä ja jalokiviä.

Ja jos kysyt sen rakennuksista, niin ne on tehty kultaisista ja hopeisista tiilistä.

Ja jos kysyt sen puista, niin siellä ei ole yhtäkään puuta paitsi että sen runko on kullasta ja hopeasta.

Ja jos kysyt sen hedelmistä, niin ne ovat pehmeämpiä kuin voi ja makeampia kuin hunaja.

Ja jos kysyt sen lehdistä, niin ne ovat pehmeämpiä kuin pehmeinkin liina.

Ja jos kysyt sen joista, niin siellä on jokia maidosta jonka maku ei muutu, ja jokia viinistä joka on herkullista sitä juoville, ja jokia hunajasta joka on puhdasta, ja jokia vedestä joka on raikasta.

Ja jos kysyt heidän ruuastaan, niin se on hedelmiä mistä ikinä he valitsevat, ja lihaa mistä tahansa linnusta he haluavat.

Ja jos kysyt heidän juomastaan, niin se on tasniim, inkivääri ja kafuur.

Ja jos kysyt heidän juoma-astioistaan, niin ne ovat kristallinkirkkaita ja tehty kullasta ja hopeasta.

Ja jos kysyt sen varjosta, niin nopea ratsastaja ratsastaa yhden sen puun varjossa sata vuotta lähtemättä siitä pois.

Ja jos kysyt sen valtavuudesta, niin alhaisimmilla sen asukkaista on valtakunnassaan muureja, palatseja ja puutarhoja, joiden etäisyys matkataan tuhannessa vuodessa.

Ja jos kysyt sen teltoista ja asumuksista, niin yksi teltta on kuin suojattu helmi, joka on kuusikymmentä mailia pitkä.

Ja jos kysyt sen torneista, niin ne ovat huoneita huoneiden päällä rakennuksissa, joiden alla virtaa jokia.

Ja jos kysyt kuinka korkealle taivaaseen se ulottuu, niin katso hohtavaa tähteä joka on näkyvä, kuin myös niitä, jotka ovat kaukana taivaissa, ja joita näkö ei pysty tavoittamaan.

Ja jos kysyt sen asukkaiden vaatteista, niin ne ovat silkistä ja kullasta.

Ja jos kysyt sen sängyistä, niin sen peitteet ovat hienoimmasta silkistä, laitettu sen korkeimpiin kerroksiin.

Ja jos kysyt sen asukkaiden kasvoista ja heidän kauneudestaan, niin he ovat kuin Kuu.

Ja jos kysyt heidän iästään, niin he ovat 33-vuotiaita nuorukaisia Aatamin, ihmiskunnan isän muodossa.

Ja jos kysyt mitä he tulevat kuuntelemaan, niin se on heidän vaimojensa laulu huur al-’aynin joukosta, ja vielä parempaa kuin se ovat enkelien ja Profeettojen äänet, ja vielä parempi kuin se on Maailmojen Herran puhe.

Ja jos kysyt heidän palvelijoistaan, niin he ovat ikuisesti nuoria poikia, jotka muistuttavat hajallaan olevia helmiä.

Ja jos kysyt heidän morsiammistaan ja vaimoistaan, niin he ovat nuoria ja täyteläis-rintaisia ja nuoruuden neste on virrannut heidän jäsenissään; Aurinko kulkee hänen kasvojensa kauneutta pitkin jos hän näyttää ne, valo paistaa hänen hampaidensa välistä jos hän hymyilee; jos tapaat hänen rakkautensa, niin sano mitä haluat kahden valon yhdistymisestä; hän (mies) näkee omat kasvonsa hänen poskensa pyöreydessä aivan kuin hän katsoisi kiillotettuun peiliin, ja hän näkee kirkkauden hänen lihastensa ja luidensa takaa; jos hänet päästettäisi maailmaan, hän täyttäisi taivaiden ja maan välisen tilan kauniilla tuulella, ja luotujen suut ylistäisivät, kunnioittaisivat ja huudahtaisivat suuruudesta, ja kaikki idän ja lännen välillä koristeltaisiin hänelle, ja jokainen silmä sulkeutuisi kaikelta paitsi häneltä, ja Auringon valo voitettaisiin kirkkaudessa aivan kuten Auringon valo voittaa tähdet kirkkaudessa, ja jokainen Maan päällä uskoisi Ikuisesti elävään, Joka Ylläpitää ja Suojelee kaikkea mikä on olemassa.
Ja peite hänen päässään on parempi kuin dunya ja kaikki mitä siinä on, eikä hän lisäänny iässä muuta kuin kauneudessa; vapaana napanuorasta, synnytyksestä ja menstruaatiosta, ja puhtaana limasta, syljestä ja muista likaisista asioista; hänen nuoruutensa ei ikinä haalistu, hänen vaatteensa eivät ikinä kulu, yhtäkään vaatetta ei voida luoda, joka vastaisi hänen kauneuttaan, ja kukaan joka on hänen kanssaan ei ikinä voi tylsistyä; hänen huomionsa on rajoitettu hänen mieheensä, joten hän ei halua ketään paitsi hänet, auvan kuten hänen (miehen) huomionsa on rajoittunut häneen, joten hän on hänen ainoa halun kohteensa, ja hän on hänen kanssaan korkeimmassa turvallisuudessa ja suojassa, sillä kukaan ei ole koskenut häneen aiemmin ihmisistä eikä jinneistä.

Ja jos kysyt Lisäyksen päivästä (palkkioissa) ja Kaikkivoivan, Kaikkitietävän kohtaamisesta ja Hänen kasvojensa näkemisestä – vapaana kaikesta muistuttamisesta tai samankaltaisuudesta mihinkään – kuten näet auringon keskellä päivää ja täysikuun pilvettömänä yönä, niin kuuntele sinä päivänä jona kutsuja tulee kutsumaan: ’Oi Paratiisin ihmiset! Teidän Herranne – Siunattu ja Ylistetty – pyytää teitä Hänen luokseen, joten tulkaa Hänen luokseen!’ Ja he tulevat sanomaan ’Kuulemme ja tottelemme!’

Kunnes, kun he viimein saavuttavat sen laajan laakson jossa he kaikki tulevat tapaamaan – eikä yksikään heistä tule kieltäytymään kutsujan pyynnöstä – Herra, Siunattu ja Ylistetty, tulee määräämään että Hänen valtaistuimensa tuodaan sinne. Sitten tulee ilmaantumaan valosta olevia saarnatuoleja, kuin myös helmistä, jalokivistä, kullasta ja hopeasta olevia saarnatuoleja. Kaikkein alin heistä arvossa tulee istumaan myskilakanoilla, eikä tule näkemään sitä mitä annetaan niille jotka istuvat tuoleilla ylempänä. Kun he ovat mukavasti siinä missä he istuvat ja ovat turvallisesti paikoillaan, kutsuja kutsuu: ’Oi Paratiisin ihmiset! Teillä on tapaaminen Allahin kanssa, jossa Hän haluaa palkita teidät!’ Joten he tulevat sanomaan: ’Mikä se palkkio on? Eikö Hän ole jo tehnyt kasvoistamme kirkkaat, vaa’oistamme painavat, päästänyt meidät Paratiisiin, ja työntänyt meidät pois Tulesta?’

Ja kun he ovat siinä tilassa, yhtäkkiä paistaa valo, joka ulottuu koko Paratiisiin. Joten he nostavat päänsä, ja katso: Al-Jabbaar – Ylistetty olkoon Hän ja pyhiä ovat Hänen nimensä – on tullut heidän luokseen heidän yläpuoleltaan ja häkellyttänyt heidät, ja Hän sanoo: ‘Oi Paratiisin ihmiset! Rauha olkoon teidän päällenne!’ Joten tähän tervehdykseen ei tulla vastaamaan millään paremmalla kuin ’Oi Allaah, Sinä olet Rauha, ja Sinulta on Rauha, Siunattu olet Sinä, oi Majesteettisuuden ja Kunnian Omistaja!’ Joten Herra – Siunattu ja Ylistetty – tulee nauramaan heille ja sanomaan: ’Oi Paratiisin ihmiset! Missä ovat ne, jotka tottelivat minua koskaan edes näkemättä minua? Tämä on Lisäyksen päivä!’

Joten he kaikki tulevat antamaan saman vastauksen: ’Me olemme tyytyväisiä, joten ole tyytyväinen meihin!’ Ja Hän tulee sanomaan: ‘Oi Paratiisin ihmiset! Jos en olisi teihin tyytyväinen, en olisi tehnyt teistä Paratiisini asukkaita! Joten pyytäkää minulta!’ Joten he tulevat kaikki antamaan saman vatauksen: ’Näytä meille Kasvosi jotta voimme katsoa sitä!’ Joten Herra – Mahtava ja Majesteettinen – tulee poistamaan suojansa ja tulee ällistyttämään heidät ja peittämään heidät Valollaan, joka, jos Allaah ei olisi halunut että se ei polta heitä, olisi polttanut heidät.
Eikä tässä tapaamisessa tule olemaan yhtäkään ihmistä paitsi että Hänen Herransa, Ylistetty, tulee puhumaan hänelle ja sanomaan: ’Muistatko päivän, jona teit sitä ja tätä?’ ja Hän tulee muistuttamaan häntä joistain pahoista teoistaan maallisessa elämässä, joten hän tulee sanomaan: ’Oi Herra, etkö anna minulle anteeksi?’ Joten Hän tulee sanomaan: ’Tietenkin! Et ole saavuttanut tätä asemaasi (Paratiisissa) muuta kuin Minun anteeksiantoni kautta.’

Joten kuinka suloista tämä puhe onkaan korville, ja kuinka seesteisiä oikeamieliset silmät ovat katsoessaan Hänen Jaloja Kasvojaan tuonpuoleisessa…

{“Jotkut kasvot tulevat sinä päivänä loistamaan, Herraansa katsoen…”} [al-Qiyamah; 22-23]

[’Hadi al-Arwah ila Bilad al-Afrah’; s. 193]

Mainokset