Onko aikomus paastoamisesta tehtävä erikseen jokaiselle päivälle, vai onko riittävä tehdä se vain kerran kuun alussa?

“Aikomus tarkoittaa päätöstä paastota. On ensiarvoisen tärkeää, että aikomus tehdään Ramadanina edellisenä yönä, yö yöltä.” (Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, vol. 10, p. 246)

“Jotkut oppineet olivat sitä mieltä, että toistuvan palvonnanteon kohdalla on riittävästi muodostaa aikomus kerran ensimmäisellä kerralla kun tekee (sen palvonnanteon), ellei toistojakso keskeydy, jolloin on muodostettava uusi aikomus. Tämän perusteella mikäli henkilöllä on aikomus paastosta ensimmäisenä Ramadan-päivänä, että hän aikoo paastota koko kuukauden, niin se on riittävästi kattamaan koko kuukauden, niin kauan kuin hänellä ei ole syytä rikkoa paastoaan ja täten rikkoa tätä jatkuvuutta – kuten matkustaminen Ramadanina. Siinä tapauksessa kun hän haluaa jatkaa paastoamista, hänen on muodostettava aikomus paastoamisesta uudelleen.

Tämä on oikeampi mielipide, sillä kaikki muslimit – jos kysyt heiltä – tulevat samonaan että he aikovat paastota koko kuukauden alusta loppuun. Joten vaikka aikomusta ei muodosteta kirjaimellisesti, niin se on olemassa viitteellisesti, sillä perusperiaate on että se ei lakkaa. Näin ollen sanomme että mikäli jatkuvuus rikkoutuu jostain sallistusta syystä, niin aikomus on uusittava. Tämä on se näkemys, joka tuo mielenrauhan.” (Ash-Sharh Al-Mumti’, osa 6, s. 369-370)

http://islamqa.com/en/ref/22909

Mainokset