Hän luuli virheellisesti kuukautistensa loppuneen, teki ghuslin ja oli yhdynnässä aviomiehensä kanssa, sitten tuli lisää verta.

K: Vaimoni luuli että hänen kuukautisensa olivat loppuneet (vaikkakin aiemmin kuin tavallisesti) ja alkoi rukoilla. Sitten menin hänen luokseen Fajr-rukouksen jälkeen seuraavana päivänä. Sitten hän teki ghuslin ja rukoili Dhuhrin. Onko minun ja vaimoni päälle mitään syntiä, ja jos on, niin onko minun tehtävä kafaarah (hyvitys)?

V: Mikäli nainen uskoo että hänen kuukautisensa ovat mitä todennäköisimmin loppuneet, ja hän näkee tahaaran merkit (puhtauden, ts. sen jälkeen kun kuukautiset ovat loppuneet), joten hän tekee ghuslin, rukoilee ja on ydynnässä aviomiehensä k anssa, niin hänen päälleen ei ole mitään syntiä yhdynnässä olemisesta, sillä se on sallittu teko.

Se, mikä on kiellettyä, on yhdynnässä oleminen kuukautisten aikana. Mikäli kuukautisveri palaa takaisin, niin hänen katsotaan olevan menstruaatiossa eikä hänen ole sallittua rukoilla tai olla yhdynnässä aviomiehensä kanssa, sillä kun kuukautisverta tulee, niin siihen liittyvät määräykset ovat voimassa.

Sen merkit ja ominaispiirteet ovat hyvin tunnettuja naisille, jotan naisen ei tulisi olla liian kiireinen ghuslin tekemisessä ja rukoilemisen aloittamisessa, (vaan odottaa siihen asti) kunnes hän näkee valkoisen vuodon joka on tahaaran (puhtauden) merkki, tai kunnes hän on täysin kuiva sellaisen tapauksessa, jolle ei tule valkoista vuotoa.

Pelkkä vuodon loppuminen ei yksinään tarkoita sitä että hän on nyt puhdas, vaan hän on puhdas kun hän näkee tahaaran merkin, ja kun hänen tavanomainen kuukautisten loppumisaikansa on tullut.

Ja Allaah tietää parhaiten.

http://www.islam-qa.com/en/ref/12351/

Mainokset