As salaamu aleikum wa rahmatullaahi wa barakaatuh,

Kaikki ylistys ja kunnia kuuluu Allahille, Luomakunnan Herralle, ja olkoon rauha ja siunaukset Profeettamme Muhammadin ja hänen perheensä ja seuralaistensa päällä.

Sen jälkeen,

Kuten jo lisäsin käännösten alkuun huomattuani niiden aiheuttaneen väärinkäsitystä joissain lukijoissa, niin

a) Niiden esille tuomisen tarkoitus ei ole millään muotoa esittää, että nykylääketieteen havaintojen ja apukeinojen käyttäminen olisi jotenkin väärin tai paheksuttavaa – päin vastoin, ovathan nekin Allahilta ja Hänen Armostaan meille suomia.

b) Niiden tarkoitus ei ole missään tapauksessa esittää, että sairauksien lääkitseminen, ehkäiseminen ja parannuksen tavoitteleminen olisivat jollain lailla vastoin islamia tai Allahiin luottamista. Päin vastoin, kuten Ibn Al-Qayyim sanoi, itse asiassa juuri parannuskeinojen käyttämättä jättäminen olisi islamia ja oikeaa Allaahiin luottamista vastoin. Tämän pitäisi myös käydä erittäin selvästi ilmi hänen tuomistaan hadiitheista sekä hänen omista sanoistaan: Allaah on lähettänyt alas sairauden ja Hän on myös lähettänyt sille parannuksen, joten meidän tehtävämme on etsiä tätä parannuskeinoa ja käyttää sitä – eikä tämä ole millään lailla ristiriidassa Allahiin luottamisen kanssa. Eikä se myöskään ole yritystä paeta Allahin ennalta määräämää kohtaloa, vaan kuten Profeetta saws sanoi, se on osa Allahin ennalta määräämää kohtaloa. Ja kuten Ibn Al-Qayyim sanoi, jotta jokin Allahin ennalta määräämä asia – esimerkiksi sairaudesta parantuminen – tapahtisi, niin sitä ennen on tapahduttava se syy, joka aiheuttaa tämän määrätyn asian tapahtumisen – esimerkiksi lääkkeen ottaminen (olipa se sitten moderni lääke tai Profeetan saws kertoma lääke) tai leikkauksen tai muun lääketieteellisen toimenpiteen tekeminen.

Eli viesti EI siis ole ”Jos sinulla todetaan syöpä, älä mene leikkaukseen vaan syö hunajaa ja toivo parantuvasi.”

Ja Allaah tietää parhaiten.

Subhaanak Allaahumma wa bi hamdik, ash-hadu an laa ilaaha illaa Ant, ashtaghfiruka wa atuubu Ilaik.

Mainokset