telawat_20100013Allaah armahtakoon sitä, joka kirjoitti näin:


”Sydämet ovat kuin astioita, ne on kaikki täytettävä. Asiat, joilla ne on täytettävä, ovat usko Allahiin sekä tottelevaisuus Häntä kohtaan, kuten seuraavassa hadiithissa ilmennetään:


”Koettelemuksia tullaan esittämään ihmisen sydämelle kuin kaislamatto, jota kudotaan korsi korrelta, ja jokaiseen sydämeen, johon ne vaikuttavat, tullaan laittamaan musta merkki. Tuloksena on se, että sydämiä on kahdenlaisia: yksi on valkoinen, kuin valkoinen kivi, jota koettelemukset eivät tule vahingoittamaan niin kauan kuin taivaat ja maa kestävät; ja toinen on musta ja ruosteinen kuin ylösalaisin oleva astia, joka ei tunnista hyvää eikä hylkää pahaa, vaan sen halut ovat täyttäneet sen.” (Ahmad ja at-Tirmidhi).

Sydämen puhdistaminen piilee tiedon hankkimisessa Allahista, Hänen Lähettiläästään ja Hänen uskostaan, sekä sen mukaan toimimisessa. Vain terve sydän yrittää tavoitella oikeaa tietoa, kun taas sairas sydän ei siihen kykene, tai se on sille vaikeaa.

Profeetta saws myös selitti yhdelle seuralaiselleen, joka tuli kysymään häneltä jotain, ja ennen kuin hän oli edes puhunut, Profeetta saws sanoi:

”Oletko tullut kysymään oikeamielisyydestä?” ”Kyllä”, vastasi seuralalinen, jolloin Profeetta saws sanoi: ”Kysy neuvoa sydämeltäsi. Oikeamielisyys on sitä, josta sielusi tuntee rauhallisuutta ja sydämesi tuntee rauhallisuutta, ja väärintekeminen on sitä, joka horjuttaa sielua ja liikkuu edes takaisin rinnassa; vaikka ihmiset olisivat antaneet siitä fatwansa kerta toisensa jälkeen.” (Ahmad ja at-Tirmidhi)

Jos sydämemme ovat sairaita tai huonokuntoisia, niin sydäntemme konsultoiminen tulee olemaan pajon vaikeampaa, sillä yritämme oikeuttaa väärät tekomme ja vakuuttaa itsellemme että se, mitä teemme on oikein. Tämän tulisi saada meidät huolestumaan, sillä Profeetta saws sanoi:

”Kun (Allahin) orja tekee synnin, musta täplä ilmestyy hänen sydämeensä. Joten jos hän lopettaa, etsii anteeksiantoa ja katuu, niin hänen sydämensä puhdistuu. Mutta jos hän palaa takaisin (syntiin), se (musta täplä) kasvaa kunnes ottaa haltuunsa koko sydämen. Ja se on se lika, jonka Allaah mainitsee: ’Ei! Vaan heidän sydäntensä päällä on raan (syntien ja pahojen tekojen aiheuttama synkkä peite tai ruoste, lika tms.) siitä, mitä he ovat tehneet.'” (83:14) (Ahmad, at-Tirmidhi sekä muita)

”Sinä päivänä omaisuudesta ja pojista ei ole hyötyä, paitsi sille, joka tuo Allahille puhtaan (terveen) sydämen.” (42:28-29)”

Mainokset

Yksi vastaus to “Alkusanat”

  1. ummuhamza Says:

    Salaamu aleikum wa rahmatullaah wa barakaatuh!

    Hieno blogi ja jazaak Allaah khairan suomennoksista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s